Mi az a mikro esküvő, és vajon te szeretnél ilyet?

Napjainkban egyre elterjedtebbek a családias hangulatú és létszámú mikro esküvők. De ez mit is jelent pontosan? Ahogy az elnevezés is sugallja, ezek az esküvők családias hangulatú, kis létszámú (általában legfeljebb 50 fős) gyöngyszemek. Tartalmaznak elemeket a tradicionális esküvőkből, de sokkal szabadabb utat engednek a kreativitásotoknak a szervezés terén.

Valójában ezeregy előnye van annak, ha így kötitek össze az életeteket, de most csak 5 fontos pozitívumot hoztam, ami nálatok is a mikro esküvő felé billentheti a mérleg nyelvét.

1. Költségek

Talán sokan pont ezért gondolják elsőként kézenfekvőnek a családias létszámú esüvőt. Egyszerű az egyenlet: kevesebb vendég, kisebb költség. Nem kell hatalmas rendezvénytermeket bérelni, nem kell az "olcsóbb" menüt választani, hogy még beleférjen a keretbe, nem feltétlen szükséges annyi szolgáltatót igénybe venni, mint egy egész napos (vagy hétvégi) hagyományos esküvőnél.


A másik opció, amiért fontos lehet számotokra ez a szempont, hogy mindenből a legextrábbat szeretnétek igénybe venni, de több száz vendégnél ez nem férne bele a költségkeretbe, így inkább kisebb létszámú, izgalmas esküvőt szerveztek, ahol mindent felvonultattok, ami a legvadabb álmaitokban valaha szerepelt.

mikro esküvő inspiráció - evaarvaiphoto
mikro esküvő inspiráció - evaarvaiphoto
mikro esküvő inspiráció - evaarvaiphoto

Forrás: Pinterest

2. Szabadság

Ha soha sem kedveltétek a hagyományos menyasszonytáncot, az egyik rokonotok barátjának az anyjának a testvérét sem szívesen hívnátok meg, vagy esetleg kihagynátok az éjféli töltöttkáposztát és a vőfélyt el sem tudjátok képztelni a ti nagy napotokon, akkor (is) jó választás lehet számotokra egy mikro esküvő. (De természetesen ezek a vágyak is beépíthető elemek! ;) ) Teret engedhettek a kreativitásotoknak, nincsen szoros időbeosztás, nem kell több száz vendéget szórakoztatnotok, napokig agyalni az ültetési renden, lehetőségetek van teljesen egyedivé varázsolni a nagy napotokat! Kapcsolhattok zenét a telefonotokról, lehet a szertartás egy domb tetején éjfélkor, vagy akár tarthattok esküvői reggelit is egy csodás erdőben megterítve a legközelebbi barátaitok és a családotok társaságában.

3. Rövid vendéglista

Egy ilyen kis létszámú esküvőnél végképp fontos, hogy csak azt hívjátok meg, akinek tényleg ott a helye veleteket ezen a jeles napon! Anyagi megfontolásból is számít, de a családias hangulat megtartása érdekében is egetrengetően fontos! Az pedig végképp jelentős érv, hogy nem mindenki szeret ilyen intim dolgot túl sok ember szeme előtt véghezvinni. Ráadásul az esküvő méretére és jellegére is könnyen hivatkozhattok, ha valakit bánt, hogy nem kapott meghívót.

Forrás: Pinterest

4. Különleges helyszín

Képzeld el, ahogy a csodálatosan feldíszített hátsó udvarotokra vagy épp egy picike erdei tisztrásra próbálsz bezsúfolni 200 vendéget. Már fejben is szűkös, ugye? Viszont ha 10-50 fővel számolsz, rögtön sokkal szellősebben elfér mindenki!

A kis létszám előnye, hogy ezek az izgalmas helyszínválasztások nem okoznak galibát a szervezkedésben, hanem épp tökéletesen beleillenek a tervekbe! Ráadásul - adott esetben - kevesebb embert könnyebb rábírni kisebb utazásokra is a különleges helyszín érdekében, mint többszáz vendéget mobilizálni.

(Egyedül azzal kell számolnotok, hogy bizonyos területeken engedélyt kell kérni az esemény megtartásához.)

5. Családias hangulat

Emlékeztek amikor Lily és Marshall esküvője volt (Így jártam anyátokkal) és egy falatot sem tudtak enni, mert mindeki akart belőlük egy darabot? (Ja, és azt se felejtsük el, mekkora stresszel járt számukra az a nap és végül a helyszín udvarán olvasták fel egymásnak a fogadalmukat a legszűkebb baráti körükben.;)) Ez egy mikro esküvőn nem történik meg!

Nem kell ezerfelé szakadni, hogy mindenkivel beszélgethessetek, hogy mindenki igényeit kielégítsétek, sokkal nyugodtabban és kevésbé stresszesen telik a napotok. Nem szól meg senki, amiért esetleg nem hagyományos a ruhátok, amiért nem délben van ebéd és amiért az apró tópartot választottátok helyszínként.

Meghitt és kellemes hangulatot tudtok teremteni, ráadásul sokkal jelentőségteljesebb lesz az esküvőtök minden részvevő számára, hiszen minőségi időt tudtok majd együtt tölteni

A fotóst ne hagyjátok otthon!

Ne felejtsétek el, attól függetlenül, hogy nem ország-világ előtt ünneplitek a szerelmeteket, attól még ez lesz életetek egyik legszebb napja! Ez egy olyan esemény, ami igenis érdemes arra, hogy meg legyenek örökítve a legfontosabb pillanatai! Minden vágyam, hogy én legyen az, aki fényképekbe zárja az emléiteket, érzéseiteket ezen a nagy napon! Ha a portfólióm alapján úgy gondoljátok, hogy én lehet számotokra a megfelelő (mikro)esküvői fotós, kérjetek személyre szabott ajánlatot! :)