A mini esküvők napjainkban egyre inkább elterjedtek azok körében, akiknek az intimitás és a meghitt hangulat lebeg a szemük előtt, ha a házasságkötésre gondolnak.

Mi az a mini esküvő?

A mini esküvő egy olyan meghitt esemény, amelyet kevesebb, általában maximum 50 fő részvételével tartanak meg, így a hozzátok legközelebb álló személyek körében ünnepelhetitek meg a szerelmeteket.


Kisebb létszám

Az apró esküvők egyik legnagyobb előnye az intimitás. A szűkös vendéglista lehetővé teszi, hogy valódi, minőségi időt töltsetek a szeretteitekkel, ezzel nosztalgikus pillanatokat és maradandó emlékeket teremtve.


Szabadság

Egy apró esküvő teret engedhet a kreativitásotoknak is. A merev időbeosztás eltűnik, nem kell vendégek tömegét szórakoztatnotok, és az ültetési rend miatt sem kell több napig törni a fejeteket. Ezen kívül teljesen egyedivé varázsolhatjátok a nagy napotokat!

Lehet, hogy a DJ a Spotify lesz, a szertartást hajnalban egy mezőn tartjátok és hatalmas torta helyett almáspitét falatoztok majd egy pléden. Kevesebb vendéggel minden különleges ötlet egyszerűbben megvalósítható.


Költséghatékonyság

Egy nagyobb esküvő jelentős terheket róhat a pénztárcátokra, míg egy mikro esküvőn a szűkösebb vendéglistából adódóan az anyagi terhek is kisebbek lehetnek.


A másik opció, hogy bár nagyobb kerettel gazdálkodtok, nem szeretnétek semmiben sem hiányt szenvedni a nagy napotokon, de ez hatalmas vendégsereggel már nem lenne kivitelezhető.

A mini esküvők napjainkban egyre népszerűbbek, és ez nem véletlen.


Az intimitás, a költséghatékonyság és a nagyobb szabadság hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a nap egy igazán emlékezetes és különleges élmény legyen mind a párnak, mind pedig a résztvevőknek.


Ha szeretnéd a költségeket alacsonyan tartani, és mégis átélni egy esküvő igazi varázsát, érdemes fontolóra venni a mini esküvő lehetőségét. Egy ilyen izgalmas esemény kisebb mérete ellenére sem csökkenti a nagy napotok varázsát és jelentőségét.:)